Harold Eugene Edgerton, l’home que va aturar el temps.

Harold Eugene Edgerton, bala tabessant una poma

Harold Eugene Edgerton, Bala travessant una poma

La bala travessant una poma (1964) és una de les fotos més conegudes de  Harold Eugene Edgerton. Aquest tipus de fotografies, conegudes com  fotografies a velocitat ultra rapida, son realitzades amb l’ajud d’un estroboscopi que fa espurnejos de llum a una velocitat entre 1/50.000 i 1/1.000.000 (1 segon dividit en un milió de parts). S’ha de tenir en compte que les càmeres comercials actuals no arriben a 1/8.000.

Si el funcionament d’una càmera convencional es basa en deixar passar la llum per un sistema mecànic, anomenat obturador, e impressionar la pel·licula o el sensor, l’any 1931 Harold Eugene Edgerton va començar a desenvolupar un sistema que es basava en el procés invers, o siga, el que va fer fou crear una làmpada estroboscòpica que generava un raig de llum a velocitat 1/50.000 que permetia fotografiar la trajectòria d’una bala. La sincronització de la llum del flaix i de l’objecte en moviment l’aconseguia amb una cel·lula fotoelèctrica que actuava al ser interrompuda per l’objecte en moviment quan aquest entrava en el camp visual de la càmera. Aquest invent fou emprat per les tropes americanes a la Segona Guerra mundial, ajudant als Aliats a identificar tropes enemigues per la nit. En l’actualitat aquestes càmeres es basen en polsos làser i són capaces de fer més de sis milions de imatges per segon.

Harold Eugene Edgerton, La gota de llet

Harold Eugene Edgerton va néixer el 6 d’abril de 1903 a Nebraska, des de molt petit va tenir gran interès en la fotografia i la electricitat. Enginyer elèctric per la Universitat de Nebraska, el 1921 va entrar a l’ Institut Tecnològic de Massachussets (MIT), obtenint el doctorat en Enginyeria Elèctrica al 1931. Tres anys després ja va obtenir la Medalla de Bronze de la Societat i el primer premi de fotografia. L’any 1939 col·labora amb la força aèria dels EEUU per desenvolupar una làmpada estroboscòpica capaç de fotografiar per les nits. L’any 1982 es anomenat Invertor de l’any pel MIT. En 1986 entra a formar part del The National Inventors Hall of Fame. Harold Eugene Edgerton va morir el 4 de gener de 1990 a l’edat de 86 anys.

via: elmundo.com, elrincondejavier.net, haciendofotos.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s