Foc al carrer Marlborough, d’Stanley Forman

Foc al carrer Marlborough, d'Stanley Forman

El 22 de Juliol de 1975, el fotògraf Stanley J.Forman, aleshores treballador del diari Boston Herald American, va sentir sirenes d’alarma de la policia i crits que deien: Foc al carrer Marlborough!!.  Va agafar la càmera i va sortir corrent. Quan arribà hi havia patrulles de bombers intentant apagar un gran foc en un edifici. Als pocs moments d’ésser allí es van sentir unes veus demanant auxili a la part darrera de l’edifici, eren les veus de Diana Bryant de dinou anys i s’ha germana Tiare Jones de dos.

O´Neill, un bomber del Cos de Boston, va intentar apropar-se a elles amb una escala. En ver-ho, Forman va pujar a sobre d’un camió de bombers per tenir una millor perspectiva per una fotografia. En aquells moments inclús un helicòpter d’una emissora de radio va aterrar a sobre del terrat per veure si les podia ajudar. Feia molta calor i la situació era molt perillosa. Quan el bomber O´Neill va aconseguir apropar-se a pocs metres de  la jove i la xiqueta, aquestes varen caure al vuit.

Diana Bryant va morir a aquella mateixa nit per l’impacte de la caiguda, però Tiera Jones va sobreviure. El bomber no va poder arribar per pocs segons. La fotografia es va publicar primer al diari Boston Herald American i després a diaris de tot el mon. Stanley J. Forman va guanyar el premi Pulitzer per la cobertura gràfica del succés i va obrir un debat sobre si fotografies tant dramàtiques es tenien que publicar.

Aquesta fotografia va influir per que primer les autoritats de Boston i després el Gobern nord-americà assignessen més recursos als bombers i per que s’endurissin els reglaments de seguretat contra els incendis.

via: news.bbc.co.uk, noesundiacualquiera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s