La fotografia de la primera expedició al Pol Sud.

Roald Amundsen ¡ el seu equip al Pol Sud

El primer explorador en arribar al Pol Sud, el noruec Roald Amundsen, el 14 de Desembre de 1914 va fer aquesta fotografia, que ara, 98 anys després, ha trobat l’historiador Harald Ostgaard Lund, als arxius de la Biblioteca Nacional d’Austràlia.

Roald Amunsen va fer la primera escala en tornar del viatge de tornada de l’Antàrtida al port de Hobart, capital de la illa de Tasmània, on va entregar els negatius a J. W. Beattie, un conegut fotògraf de la illa. No se sap en certesa, però es creu que Beattie va entregar els negatius al seu ajudant, E. Searle, el qual, un temps després les va recopilar en un llibre de fotografies anomenat Vistes de Tasmània, llibre que fou adquirit per la Biblioteca Nacional d’Austràlia a la família de Searle.

La fotografia mostra els quatre membres de l’equip de l’expedició  contemplant la senyera de Noruega, hissada a sobre d’una tenda de campanya. Cinc setmanes després d’aquell 14 de desembre de 1911, l’expedició de Robert Scott, rival d’Amunsen, va fer una foto quasi idèntica al mateix lloc.

via: El Pais

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s