Picasso i els pans, de Robert Doisneau

Picasso et les pains, de Robert Doisneau.

Robert Doisneau (París, 1912 – 1994) és un fotògraf que va centrar el seu treball en la vida pública de París, tots els seus racons i amb tots els seus personatges, sempre tractats amb una espurna d’humor.

Gravador litogràfic i tipògraf, i posteriorment, a causa de la crisi, treballador d’una fàbrica de Renault i Soldat a la Segona Guerra Mundial, va començar en la fotografia l’any 1929, però no és fins l’any 1937 quan entra, de la ma de l’artista André Vigneau, al mon de la fotografia com a art.

Robert Doisneau.

Robert Doisneau.

Acabada la Segona Guerra Mundial, treballa amb Henri Cartier-Bresson i Robert Capa a l’agencia ADEP. A partir de l’any 1945 col·labora amb el diari Le Point i passa a formar part de l’agencia RAPHO, en la qual estarà tota la seva vida, i per la  qual va fotografiar, entre altres, a Pablo Picasso. Resultat d’aquests treballs és la fotografia de l’any 1952 Picasso et les pains.

De la ma de Robert Giraud entra en contacte en Jean Paul Sartre, Albert Camus i Jean Cocteau. En aquell moment ja treballa per la revista Vogue, però és la revista Life qui el contracta per fer un reportatge sobre els amants de París i és d´on surt la seva fotografia més important, El petó de l’Holtel Ville.

La meva fotografia és la del món tal com jo vull que sigui (Robert Doisneau).

via: taringa.net, fotografias.net

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s