La fotografia més famosa del Monstre del Llac Ness.

 La fotografia de Nessie de Marmaduke Wetherell

La fotografia de Nessie de Marmaduke Wetherell

La fotografia més famosa de Nessie, el Monstre del Llac Ness, és la de Ian Marmaduke Wetherell, feta l’any 1934. Encara que falsa, durant molt de temps aquesta fotografia es considerada la prova irrefutable de l’existència de  Nessie.

La falsedat de la fotografia la va destapar  el seu gendre, Chris Spurling, abans de morir. Spurling va explicar que el monstre que apareix a la fotografia era en realitat un muntatge d’argila a sobre d’un tros de fusta.

Marmaduke Wetherell, era un reconegut caçador del monstre quan el diari Daily Mail el va convèncer per fer una recerca del monstre als voltants del llac, però el mateix diari posteriorment el va ridiculitzar, degut a que tot havia segut una broma. Wetherell, amb l’ajud del seu fill i del seu gendre, especialista en escultura, van fer aquesta fotografia com a venjança. Maurice Chambers, un agent d’assegurances, i Robert Wilson, cirurgià, van publicar les fotografies.

Fotografia de Nessie per Rines Flipper

Fotografia de Nessie per Robert Rines amb càmera submarina.

Altres fotografies famoses que suposadament proven l’existència del monstre son les fetes per l’advocat Nord-americà Robert Rines l’any 1972 amb l’ajud de sonars i càmeres submarines, però és conegut que foren retocades per ordinador i girades respecte de l’original.

Nessie a Google Earth

Nessie a Google Earth

La última prova de l’albirament fou el passat agost, i mitjanzant Google Earth, per un guarda del Llac Ness de nom Jason Cooke. La imatge pot veure’s a les coordenades 57°12’52.13″N, Longitud 4°34’14.16″W en el servei de mapes del cercador,  i mostra sobre l’aigua una taca blanca i allargada, a uns 500 metres de la vora.

La llegenda de Nessie es remunta al segle VII, encara que fou a partir dels anys 30 del passat segle, moment en que es va construir una carretera pel voltant del llac, quan els albiraments es van disparar, sense que ningú hagi pogut aportar mai proves fidedignes de la seva existència. Ja en l’actualitat es disposa de prou coneixements científics per demostrar que no és possible l’existència de Nessie, tal com ho demostra el bióleg Eduardo Angulo en el seu llibre.

via: wikipedia, laverdad.es, abc.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s