Henri Cartier Bresson i el moment decisiu.

Henri Cartier Bresson i un exemple del moment decisiu

Henri Cartier Bresson i un exemple del moment decisiu

Henri Cartier Bresson va néixer l’any 1908 a Chanteloup, França. És considerat un dels grans fotògrafs del segle XX i es conegut com el pare de la fotografia de carrer, amb un estil que defineix la seva forma de fotografiar com el moment decisiu, títol que dona nom a un dels seus llibres. Cartier Bresson va ésser un expert en capturar el moment màgic, la fracció de segon en que els diferents elements que composen la imatge comuniquen el fet que s’està desenvolupant d’una manera creativa i organitzada.

Un altre aspecte de la seva tècnica consistia en mai retallar els negatius, sense enquadrar ni tallar res, la qual cosa vol dir una composició rigorosa, prèvia a la toma. Observa els personatges, ordena els elements i tria el moment del dispar en aquell breu moment de temps en que tot forma un conjunt significatiu.

De nen ja es va sentir atret per la fotografia. Va estudiar pintura i literatura a Cambridge, però no és fins 1931 quan comença a exercir de fotògraf. El 1932 va adquirir la seva meravellosa Leica amb format de 35 mm, que per aquell temps era un format menut, i li permetia tenir la oportunitat i la espontaneïtat unida a l’anonimat del fotògraf,  objectiu que el va dur inclòs a pintar de negre les parts niquelades de la càmera per passar mes inadvertit.

A la Segona Gerra Mundial va ser fet presoner per l’exercit alemany, aconseguint fugir l’any 1943, ja abans havia participat en una pel·licula sobre la Guerra Civil Espanyola i és, amb Robert Cappa, cofundador de l’Agencia Magnum Photos.

Henri Cartier Bresson

Henri Cartier Bresson

Al llarg de la seva carrera destaca la implicació social del seu treball al registrar el mon humà en el seu context. Henri Cartier Bresson va morir el 3 d’Agost de l’any 2004, als 95 anys ,a la seva residència de Marsella.

El mon passa ràpidament. Podem assistir passivament a aquest pas o podem guardar els instants per la posteritat (Henri Cartier Bresson
)

via: Xatakaphoto.com, elangelcaido.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s