Spencer Tunick i la fotografia de les 8000 persones nues a Barcelona.

Fotografia d'Spencer Tunick a Barcelona

Fotografia d'Spencer Tunick a Barcelona


Spencer Tunick
és un fotògraf nord-americà nascut el 1967 considerat com una referencia de l’erotisme postmodern en les obres del qual es pot veure a cents, o mils de persones nues. Generalment, tria com a fons l’entorn de ciutats fusionant el paisatge urbà amb els cosos nus. El seu treball va començar pels 50 estats nord-americans i ara ha passat a escala mundial, emprant com a escenari ciutats com Glasgow, Roma, Montreal, Sidney, Barcelona, Amsterdam o Ciutat de Mèxic.

Per la selecció dels seus models, els busca per Internet o repartint flyers pel carrer, amb la qual cosa, qualsevol persona anònima pot presentar-se a col·laborar en aquesta creació artística, tal com ho demostra el bloc de la família Fernández-Franch, en el qual narren en primera persona l’experiència de participar en una instal·lació, que és tal com anomena aquest fotògraf les seves performances.

El 8 de Juny de l’any 2003, Spencer Tunick organitzava una instal·lació de masses a Barcelona. Aquesta començà a les 4:30 del matí a l’Avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona. A la instal·lació només hi poden accedir els participants que prèviament s’han inscrit. El primer en entrar fou el propi fotògraf amb el seu equip de càmeres, als quals distribueix estratègicament. després les quasi 8000 persones despullades, que es distribuïren per tota l’avinguda, i segons les seves indicacions ajaguts a terra mirant al cel. Un cop polits alguns detalls, el fotògraf  inicià la sessió de fotografia pels diferents angles i la va concloure amb un gracies al voltant de les 7:30 del matí.

Spencer Tunick

Spencer Tunick

En la roda de premsa posterior, Tunick es mostrava emocionat per haver superat el seu anterior record de participants en una instal·lació i agraït a la ciutat per l’ajud,  aquí hem faciliten la feina, al meu país estaria detingut, digué.
Sobre els seus nus argumentà que el motiu pel que faig a tanta gent despullar-se es per que en el fons soc tímid, i es una manera per mi d’enfrontar-me a les meues pors i les meues fòbies.

via: Fotografias.net, informativos.net, ociototal.com

Nota: Per internet es van inscriure més de 12000 persones, tot i així, el nombre exàcte de participants a Barcelona no és coneix exactament, encara que els organitzadors parlen d’un nombre molt siuperior a 7000 persones.

Anuncis

2 comments

  1. Te que ser divertit participar en aquests muntatges…. però penso que hi havia guarda-roba 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s