Arthur Sasse. Albert Einstein ensenyant la llengua als fotògrafs.

Albert Einstein

Arthur Sasse. Albert Einstein ensenyant la llengua als fotògrafs

La fotografia d’Albert Einstein feta per Arthur Sasse ha segut venuda fa poc en subhasta per 74.324 dòlars (53.700 euros), el preu més alt pagat per una fotografia del famós científic. David Waxman, col·leccionista nord-americà de llibres de història de la ciència i autògrafs de científics, ha pagat aquesta xifra a RRAuction.com que la va a posar a subhasta el passat dia 18 de juny.

Albert Einstein es un dels científics més importants de tots els temps. Està considerat un geni  des que va crear la Teoria de la Relativitat, de manera que canviava les Lleis de Newton, que eren la base de tot allò conegut fins a principis del segle XX.

El fotògraf Arthur Sasse, de l’agencia UPI, va fer aquesta foto el dia 14 de març de 1951, durant una festa de celebració del 72 aniversari d’Einstein a la Universitat de Princeton. Albert Einstein sortia d’un homenatge quan el setge de fotògrafs i reporters, Arthur Sasse, entre ells, i després de cridar alguns cops “ja en hi ha prou!”, el científic optà per treure la llengua per que aquestes no sortigueren be, i va aconseguir tot el contrari: Crear la icona de la genialitat.

Un cop Einstein va veure la fotografia va demanar nou copies a Sasse per al seu ús personal. Una d’aquestes nou és la copia subhastada, la qual va acompanyada d’una dedicatòria a un periodista de la cadena CBS i ABC Howard K. Smith, que diu: “Aquest gest t’agradarà, perquè va dirigit a tota la humanitat. Un civil pot  fer el que cap diplomàtic s’atreviria. El teu lleial i agraït oient, A. Einstein ‘53”

via: espaifotografic.cat, cbs3.com

Anuncis

One comment

  1. Esa foto es tremendamente expresiva y ha creado tendencia jajaja Fueron muchos los que se preguntaron si era trucaje al no poder encajarlo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s