Hugh Van Es: L’Evacuació de Saigón

Hugh Van Es: Evacuació de Saigón

Hugh Van Es: Evacuació de Saigón

L’Evacuació de Saigón és la més representativa de la serie que va aconseguir Hugh Van Es, el 29 d’Abril de 1975, moment de la caiguda de Saigón, i evidència del fracàs de l’estratègia militar dels Estats Units a la guerra de Vietnam. La foto fou feta amb un objectiu de 300 mm des del terrat de la seu United Press International, i mostra a un grup de vietnamites a la teulada d’uns apartaments (durant anys es va creure que era l’ambaixada dels EEUU) essent evacuats per un helicòpter de l’exercit nord-americà.

Hugh Van Es, va cobrir la guerra del Vietnam des de 1969 fins 1975, treballant primer per l’agencia Associated Press i després per United Press International. Després de la guerra va establir la seva residencia a Hong Kong des d’on va continuar fotografiant conflictes bèl·lics, incloent la invasió d’Afganistan per la Unió Soviètica i la rebel·lió del Moro de Filipines.

Peter Arnett, company durant la guerra del Vietnam va dir sobre Hugh Van Es, “la seva actitud radiant el va fer ésser apreciat pels seus col·legues però també pels soldats americans i vietnamites que fotografiava”, i afegeix, “Va ésser un dels rars fotògrafs occidentals que va assumir el risc d’oferir un testimoni sobre la fi de la guerra”.

Hugh Van Es en un cafe de Macao l'any 1969
Hugh Van Es en un cafè de Macao l’any 1969

Hugh Van Es, ha mort avui després de patir una hemorràgia cerebral. Holandès de naixement, actualment vivia a Hong Kong i sempre serà recordat per haver fet algunes de les fotos més representatives de la guerra del Vietnam.

via: New York Times, El Periodico

Anuncis

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s