Iain Macmillan. Abbey Road

Beatles Abbey Road
La fotografia dels Beatles creuant el carrer Abbey Road de Londres es va convertir en la portada d’un dels discs més importants de la història: Abbey Road, la qual forma part de les cent millors portades de la història de la fotografia.

La fotografia fou realitzada l’any 1969 pel fotògraf Iain Macmillan un dia en que els musics estaven gravant als estudis de Londres Abbey Road. La fotografia sorgí espontàniament i va fer que cadascun d’ells sortís amb la roba que portaven aquell dia. Aquest fet va donar peu a un rumor que durà anys, en el qual Paul McCartney havia mort i que els altres membres de la banda l’havien substituït per un actor. Per donar pes a aquest rumors els fans es basaren en quatre punts de la fotografia:

  1. Els quatre Beatles formaven part de l’acompanyament d’un funeral.   John Lennon, de blanc, representa al capellà. Ringo Starr, de impecable vestit negre, era l’empresari de pompes fúnebres. George Harrison, vestit en texans, era l’enterrador. I Paul McCartney amb el vestit de diumenge, era el mort.
  2. Paul anava en els ulls tancats. Portava una cigarreta a la ma dreta (ell es esquerrà). Aquesta era la prova de que es tractava d’un impostor.
  3. Paul portava el pas canviat respecte als altres i anava descalç.
  4. Darrera d’ells apareix un Volkswagen escarabat blanc (en anglès escarabat es diu beatle), la matricula del qual és LMW 281F, que amb imaginació es queda en 28 IF, que voldria dir, en anglès, que si Paul McCartney visques tindria 28 anys.

L’any 1993, el mateix Paul McCartney, aprofitant aquests rumors, va treure un disc en directe titulat “Paul is live” (Paul es viu), en la portada del qual apareix ell passejant el seu gos (un pastor anglès), i l’escarabat blanc, estacionat al mateix lloc, té la matricula LMW 511F, o 51 IF, la seva edat en aquells moments.

paul_mccartney_paul_is_live_portada
Actualment el carrer Abbey Road és un viver de turistes que recreen la portada del disc.

via: taringa, xatakafoto

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s