Jean Guichard: El far de La Jument

20081222_guichard

Amb el far de La Jument, l’any 1989 Jean Guichard va guanyar el segon premi a la  World-Press Photo.

Jean Guichard
va néixer a París el 28 d’Abril de 1952. Motivat pels viatges i la fotografia va fer el servei militar a la marina. Al 1971 embarca a bord del “Commandante Bourdais“, el qual navegà per Terra Nova i per l’Àrtic. A Groenlàndia es va comprar la seva primera càmera Nikon que va finançar venent fotografies als mariners. Des de l’any 1977 treballa de fotoperiodista per diferents agencies, amb reportatges de personalitats polítiques, reportatges sobre Africa, Argentina, l’Antàrtida i Austràlia, essent les seves fotografies publicades per revistes com Figaro-Magazine, Paris-Match, VSD, Newsweek,Time, Bunte, Stern…

Entre 1989 i 1995, juntament a altres col·legues crea la seva pròpia agencia GLMR. Es en aquesta època quan comença el seu treball de fotografiar fars.

Un dels seus projectes  més famosos es “Fars en la tempesta“, i d’aquesta serie, la foto més coneguda es la del far de La Jument (Bretanya, França) el 21 de desembre de 1989. Aquell dia el vent duia ja dies bufant a molta velocitat fruit del fort temporal. Guichard, que es torbava a la regió fotografiant, decidí apropar-se amb l’helicòpter que emprava per fer fotos al seu projecte dels voltats de la illa de Ouessant.

Les onades havien trencat els vidres de la primera planta del far i inclús s’havien endut algunes de les pertinences del seu farer, Théodore Malgorne, que començava a estar esglaiat. Aquest temporal era més fort que altres,  l’aigua del mar ja havia entrat a la zona més baixa de l’interior del far.

La situació ja començava a ser perillosa, i Malgorne esperava el rescat a les zones més altes del far. A l’escoltar el soroll d’un helicòpter va pensar que havien arribat els servei de rescat. Corren va baixar a la porta del far, va sortir i va observar l’helicòpter. De seguida va veure l’error i va retrocedir a protegir-se. Guichard acabava de disparar la seva càmera i registrar el moment.

via: xatakafoto, jean-guichard.com/

Anuncis

2 comments

  1. Els fars són la meva perdició, aquest estiu he fet molts kilòmetres x la Bretanya a fí de poder-ne veure. La Jument, és fabulós i l’Ar-men també. i molts d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s