The Falling Man, de Richard Drew.

The Falling Man es una fotografia feta per Richard Drew,

The Falling Man es una fotografia feta per Richard Drew

The Falling Man, és una fotografia feta per Richard Drew, d’Associated Press, a les 9:41:15 hores del matí, de l’11 de setembre de 2001, que mostra una de les moltes persones que aquell dia varen saltar de les Torres Bessones del World Trade Center (WTC).

La foto aparegué sols un cop al New York Times, degut a l’allau de critiques que va rebre per part dels lectors, que manifestaren que era irrespectuosa amb la mort d’aquesta persona.

A partir de la repercussió que despertà la fotografia, els mitjans de comunicació només mostraren documents gràfics que representaven actes d’heroisme i sacrifici, com la The Ground Zero Spirit, de Thomas E. Franklin. Aquest fet representà una acció autocensura sense precedents en els medis de comunicació americans.

L’any 2006, el canal de televisió anglès Channel 4 va preparar un documental, anomenat “9/11The Falling Man” amb l’argument de la recerca de la identitat del protagonista de la fotografia i es basa en un article de la revista Esquire, realitzat pel periodista Tom Junod. En aquest article es narra la investigació que dugué al periodista primer a seguir erròniament la pista de Norberto Hernández, cuiner, i després la de Jonathan E Briley, enginyer de so, ambdós treballadors desapareguts del restaurant Windows of the World, situat als pisos 106-107 de la Torre Nord.

The falling man

Jonathan E Briley

El nombre de morts de l’atemptat superà els 3000, més de 200 varen saltar al buit, salt que durà més de 10 segons i que el dugué a estavellar-se contra el terra a més de 250 kilòmetres per hora.

L’anàlisi de l’ADN confirmar el fet que Jonathan E Briley va ser un dels morts. La família de Jonathan comunicà que “no consideraven que fora una deshonra el fet que haguera saltat, ni molt menys, que aquest salt al buit era més un salt alliberador, no tenia cap més opció. El foc o el buit“.

Amb el temps han transcendit moltes fotos i vídeos que reten homenatge a les nombroses persones que aquell dia varen saltar de les Torres Bessones.

via: Esquire, wikipedia, Flickr, Youtube, cbc

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s