La primera fotografia submarina.

Louis Boutan, professor de biologia de la Sorbona, va ser el primer que se li va ocórrer treure fotografies sota l’aigua. Ajudat pel seu germà, enginyer de professió, va desenvolupar un enginy que li permetés treure fotografies sota l’aigua per documentar les seves investigacions.
Amb aquest enginy va treure la primera fotografia en blanc i negre l’any 1893. Era voluminós i pesat, difícil per moure al fons marí, ja que constava d’una caixa estanca feta de planxes de coure, amb finestres pel visor, l’objectiu, i pels comandaments per accionar el disparador i l’obturador. Va solucionar el tema de la il·luminació amb dos revolucionaris flashos composats per un barril d’oxigen, amb una campana de vidre a la part superior, en la que cremava constantment una metxa d’alcohol. Amb una pera de goma enviava magnesi en pols, el qual a d’entrar en contacte en la làmpada produïa la llum desitjada.

Aquest enginy fou perfeccionat i el 1900 va aconseguir treure fotografies a 50 metres de fondària, aquest cop il·luminant l’escena en làmpades d’arc, la qual cosa fou una gran fita per l’època, i va despertar l’interès dels militars i novel·listes de l’època.


Encara que no fou fins 1927 en que W. H. Longley, en va treure les primeres en color, que com no podia ser d’un altra manera, foren publicades pel National Geographic per primer cop.

via: hydronauta, wikipedia, scubaportal

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s