Alfred Eisenstaed: The Kiss

Permeteu-me que hem deixi dur per l’esperit de Sant Jordi, i repeteixi tema romàntic en la fotografia d’aquesta setmana. La fotografia en qüestió fou feta per Alfred Eisenstaedt per la revista Time Life, el 14 d’Agost de 1945 al tornar a casa les tropes dels Estat Units en acabar al segona guerra mundial.

Tot i l’efusivitat de la fotografia, els dos protagonistes, l’infermera i el soldat de la marina dels EEUU, no es coneixien en aquell moment.

L’emplaçament de la fotografia es situa al Times Square de Manhattan, i actualment hi ha una estatua que recorda el moment.

A la inauguració de l’estàtua va ser-hi, Edith Cullen Shain, de 87 anys, i que en el moment de la fotografia en tenía només 26, de la qual va fer el següent comentari:

Ell hem va agafar de la cintura i jo vaig tancar els ulls. El petó durà uns 7 segons i vaig estar encantada de rebre’l, perquè ell havia lluitat a la guerra per tots nosaltres i tots dos estàvem feliços.

La identatitat del mariner segueix essent un misteri, encara que al llarg d’aquests anys molts han segut els que se l’atribueixen.


El 16 d’agost del 2007, seixanta-dos anys després, un centenar de parelles van rememorar la fotografia, també al Times Square de Manhattan, encara que en aquesta ocasió no eren ni soldats ni infermeres. Entre els petons destacà el que el capità Ben Summers donà a la seva novia Elisabeth Booher, després de demara-li, rodejats de càmeres de televisió, que es cases en ell.

via: larojadepalo, el mundo, wikipedia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s