Robert Doisneau: Le Baiser de l’Hotel de Ville

L’any 1950 la revista americana Life va encarregar al fotògraf Robert Doisneau un reportatge, el motiu del qual fora l’Amor a París. Aquest després de fer diverses fotografies sense èxit, va coincidir en una parella d’enamorats estimat-se en un cafè de París i els va proposar fotografiar-los donant-se un petó al davant de l’Ajuntament de París.

Aquest foto, símbol del París romàntic de mitjans de segle passat, es va fer molt famosa a la dècada dels 80 i s’han fet milions de copies fins l’actualitat. Per tal de cobrar els drets d’autor moltes persones es van presentar com a protagonistes, però només Françoise Bornet ho va poder demostrar.


Després de que es va fer la fotografia, ella i l’enamorat, Jacques Carteaud, aleshores dos joves estudiants d’art dramàtic de vint anys, van rebre dues copies signades de la foto que els va enviar Robert Doisneau. Françoise Bornet, la va guardar en un calaix i només la va treure l’any 1992 en subhasta, en veure el munt de candidats que sorgiren per cobrar els drets d’autor. Dels diners recaptats (un col·leccionista suís en va pagar 200.000 $, deu cops els diners esperats) Françoise Bornet va muntar una productora de cinema amb el seu marit, que no és el de la foto. De Jacques Carteaud, el de la foto, diu que només varen passar unes nits junts.

Robert Doisneau, va dir de la foto en una entrevista feta el 1992: Mai m’haguera atrevit a fotografiar una parella així al carrer. Amants besant-se en public, rarament tenen una relació legítima.

Font: BBC Mundo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s