La primera fotografia aèria.

La primera foto aèria es va fer en un Globus Aerostàtic i fou feta el 18 d’octubre de 1863 a París pel fotògraf i aviador Nadar, pseudònim de Gaspard-Félix Tournachon. Nadar també fou el primer fotògraf que va emprar la llum artificial per aconseguir fotografies, i ho va fer a les catacumbes, també a París.

Encara que la foto aèria més antiga que es conserva en l’actualitat es la següent:

Al cap d’uns anys, el fotògraf francès M. Jornet, proposà el tipus de fotografia en estels (KAP – Kite Aerial Photo) a una conferencia a la Société Francaise de Navigation Aérienne al 1880, a París, encara que ell no va arribar mai a fer-ho, si que ho va aconseguir el també francès Arthur Batut, que va realitzar experiments per optimitzar el tipus d’estel, la maquina de fotos , el suport i el mecanisme per activar el disparador. El resultat dels seus assajos es publicà al 1890 al seu llibre La Photographie Aérienne par Cerf-Volant. La següent fotografia és de la residència de Batut des d’una alçada de 127 metres, realitzada al 1889.


Tant un com l’altre tipus de fotografia han continuat tenint adeptes fins l’actualitat, sense anar més lluny, al Flickr hi ha el grup KAP que exposa les seves fotografies, o el KAPshop que és una tenda on es pot comprar material o Kaper, que és una web amb molta documentació actual sobre la fotografia amb estels.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s