Kevin Carter: La fotografia del malson

Amb aquesta fotografia el fotògraf sud-africà Kevin Carter guanyà el premi Pulitzer de foto periodisme a l’edició de 1994.

La foto està feta a la regió sudanesa d’Ayod durant una època de fam. La foto ens mostra una nena totalment desnutrida, defallida al terra, esgotada per la fam i a punt de morir, mentre al darrera hi ha un voltor que sembla estar esperant la seva mort.

Per aconseguir aquesta fotografia, Carter, que era un home blanc i perfectament alimentat, va esperar vint minuts a que el voltor obris les ales, la qual cosa no va arribar a passar. No se sap que va passar en la nena, segons Carter es va recuperar i va continuar el seu camí.

Catorze mesos després de fer la fotografia, les declaracions de Carter en rebre el premi foren les següents:

És la foto més important de la meva carrera però no n’estic orgullós, no puc veure-la. Encara estic penedit de no haver ajudat a la nena.

Després d’això el fotògraf es passà a la fotografia de paisatge, però el sentiment de culpa, una forta dependència de les drogues, i la mort d’un amic al conflicte de sud africa el portaren quatre mesos després al suïcidi amb els gasos de l’escapament del seu cotxe, aparcat a la llera del riu, molt prop d’on jugava quan era nen.

Carter fou objecte de moltes i dures crítiques per aprofitar la situació per la seua pròpia fama, comparat-se el fotògraf amb el voltor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s